Oui, oui, Paris 💛

by - 4:35


Romantická Paříž byla naší další společnou zastávkou. Kávičky v útulných kavárnách, croassant snědený pod Eiffelovkou, procházky podél Seiny. 
Paříž na mě dýchla opravdu kouzelným nádechem, plným pozitivných lidí, krásných památek a vynikajícího jídla. Nikdy jsem nevěřila, že by mě tolik okouzlila. Nebyla jsem takový fanda jako ostatní holky. Přiznám se, že můj největší důvod, proč navštívit Paříž, byl Disneyland. A přesto jsme se rozhodli strávit v Paříži dva dny a dvě noci. 



Cesta z letiště byla docela peklo. Hodinu autobusem a pak jsme si už radši vzali Uber. Všude dopravní zácpy. Nic moc příjemného. Dojeli jsme ale do klidné uličky s naším hotelem, který neměl sice výhled na Eiffelovku, ale okno do krásného náměstíčka, které bylo ze všech stran obklopené kavárničkami a restauracemi. 
Za dva dny se toho moc stihnou nedá, snažili jsem se však náš čas využít, co nejvíce. Naštěstí náš hotel byl 10 minut pěšky od Louvre. Malý, útulný, ale cenově dostupný hotýlek s příjemným recepčním a výbornou snídaní. První den jsme si naplánovali pár nejhlavnější památek v okolí - Notre Dame, Louvre, Centre Pompidou a další. Do Louvre nás ale nechtěli pustit, což mě docela mrzí. Byla tam nějaká soukromá akce. No to mi řekněte, kdo si může pronajmout Louvre na soukromou party? 😃 (Míra pořád říká, že vyhraje Eurojackpot, tak příští rok by to snad mohlo s pronájmem Louvre vyjít 💪 😅 🙊 )
První večer strávený v Paříži jsme zakončili romantickou večeří v malinké restauraci Les Bougresses, který jsme našli pomocí Tripadvisoru a nacházel se pár metrů od našeho hotelu a byl dokonce na 11. místě v žebříčku top restaurací v Paříži. Místo jsme nedostali ihned, takže jsme si ho rezervovali a vydali se na menší procházku po okolí. Po návratu do restaurace jsme již stůl dostali a vybrali si tříchodové menu složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu, a k tomu sklenku francouzského bílého vína. Jídlo bylo úžasné! Foodporn s velkým F. Pokud budete mít cestu do Paříže, tak zkuste navštívit tenhle malý, ale poctivý podnik. (Po fondánu a créme brulée jsme se mohli utlouct)


Další den jsme se vydali na Eiffelovku. 😍 Zamrzelo mě, že park před Eiffelovkou byl zastavěný nějakým stupidním návštěvním parkem pro Euro 2016. 😷 Zdá se, že fotbal mě pronásleduje a bude pronásledovat celý život. U Eiffelovky naštěstí nebylo moc lidí a krátkou frontu jsme v pohodě vystáli. Schody nahoru se dají opravdu v pohodě zvládnout. No co Vám budu povídat, je to krása.




Další bych asi zmínila náš minipiknik v jednom parku kousek od Louvre s výhledem na Eiffelovku. Mini piknik obsahoval i mini občerstvení a to v podobě vína a chipsů korejského původu. Míra totiž hledal nejbližší samoobsluhu, ke které jsme došli a zjistili, že prodávají jen korejské potraviny. 😂 Naše romantická chvilka na trávě obsahovala i krmení holubů, kteří byli hrozně vlezlí a málem by se nechali krmit i z ruky. (Pokud jste viděli klasický horror od Hitchcocka - Ptáci, tak si dovedete představit, jak mi to připadalo, když je Míra vykrmoval 😅 )
To bude asi vše k mému vyprávění o Paříži. Jak jsem řikala, byla jsem nadšená a navštívili jsme toho mnoho. Nějaký chybičky tam však byly a nestihli jsme úplně všechno. Romantika všude, kam se podíváte, stejně jako i pouliční prodavači, kteří jsou pěkně vlezlí. Příště se chci i zaměřit více na umění, různé galeria a muzea. Nesnášim ale fronty, což v Paříži je na denním pořádku. 




V dalším článku se zaměříme na samotný Disneyland.




You May Also Like

0 komentářů

Používá technologii služby Blogger.